sobota, 5 grudnia 2015


SKŁADNIKI:
7 kotletów ze schabu
1 duża marchew
1 cebula
2 duże łyżki gęstej śmietany 18%
1 jajko
bułka tarta
sól, pieprz
olej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Schab rozbić jak na kotlety i przyprawić solą i pieprzem. Obraną marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Marchew podsmażamy na patelni aż będzie miękka, dodajemy cebulę i jeszcze chwilę smażymy. Następnie dodajemy śmietanę i przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Tak przygotowany farsz nakładamy na schab i robimy roladki. Następnie maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażyć na oleju z każdej strony.

1 komentarze:

  1. Takie roladki to fajny sposób na dodatkowe przemycenie warzyw :) Ja bardzo lubię takie roladki ze szpinakiem.

    OdpowiedzUsuń