Tradycyjne flaczki wołowe


SKŁADNIKI:
50 dkg flaków wołowych
1 duża marchewka
1 mała pietruszka (korzeń)
1 mała cebula
1 kostka rosołowa
1,5 łyżki przyprawy do flaczków
3-4 listki laurowe
4-5 ziarenek ziela angielskiego
1,5 łyżki majeranku
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:
Flaczki (już oczyszczone i obgotowane) zalej wodą i gotuj przez kilka minut. Odcedź i przepłucz wodą. Następnie znowu zalej wodą i gotuj aż będę miękkie. Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę, cebulę, kostkę rosołową i wszystkie przyprawy wrzucamy do flaczków i dalej gotujemy. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, wlać do flaczków i zagotować. Flaczki do smaku popieprzyć.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL