wtorek, 14 kwietnia 2015



SKŁADNIKI:
1 puszka tuńczyka w oleju
1 torebka ryżu
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki groszku
1/2 czerwonej papryki
po 10 czarnych i zielonych oliwek
1 cebula
pęczek koperku
1 opakowanie Sosu sałatkowego paprykowo- ziołowego
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko



SPOSÓB WYKONANIA:
Ciasto francuskie pokroić na paski o szerokości 2 cm. Każdy pasek ciasta nawinąć dokładnie na foremki do pieczenia rurek. Rozbełtanym jajkiem posmarować rurki i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C ok 15 - 20 min. Ryż ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Paprykę, cebulę i oliwki pokroić w kostkę. Koperek posiekać, kilka gałązek pozostawić do dekoracji. Sos sałatkowy przygotować w/g przepisu na opakowaniu. Tuńczyka rozdrobnić widelcem, dodać pozostałe składniki sałatki, wymieszać i całość połączyć z sosem sałatkowym. Rurki nadziewać sałatką i dowolnie je udekorować.

3 komentarze:

  1. bardzo efektowny sposób podania sałatki

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie się prezentuje, pewnie najszybciej znika ze stołu.

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pomysł na podanie sałatki! Idealny na imprezę. Koniecznie muszę to zrobić przy najbliższej okazji. Przepis już wydrukowany w segregatorze leży :)

    OdpowiedzUsuń