poniedziałek, 10 listopada 2014



SKŁADNIKI:
1 duża paczka sucharów 300 g
1 paczka płatków migdałowych 75 g
1 krem czekoladowy Nutella 450 g
0,5 l śmietany kremówki 36%
2 cukry waniliowe
2 śmietan fixy
2 serki naturalne po 200 g np. Twaróg Delikatny naturalny PRESIDENT
3 galaretki wiśniowe
wiśnie wypestkowane



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości wody, niż w przepisie na opakowaniu. Suchary zmielić i połączyć z kremem czekoladowym, wyłożyć na blachę. Śmietanę ubić z cukrami waniliowymi i śmietan fixami następnie połączyć z serkami. Masę serową wyłożyć na suchary, a na niej rozsypać płatki migdałowe i wiśnie. Całość zalać tężejącą galaretką. Ciasto schłodzić w lodówce.

3 komentarze: