Pierś kurczaka duszona w chili i cytrynie - ŁOWCA SMAKU

niedziela, 19 października 2014

Pierś kurczaka duszona w chili i cytrynie



SKŁADNIKI:
2 piersi kurczaka
500 mil sosu słodko - pikantnego chili Tao Tao
3 łyżki sosu sojowego Tao Tao
1 cytryna
1 woreczek foliowy



SPOSÓB WYKONANIA:
Cytrynę umyć, sparzyć i pokroić w plastry. Piersi kurczaka umyć, przeciąć wzdłuż na 3 plastry i delikatnie rozbić. Mięso i cytrynę włożyć do woreczka foliowego, wlać obydwa sosy i dokładnie wymieszać. Z woreczka usunąć powietrze i woreczek zawiązać. W garnku zagotować wodę i do gotującej wody włożyć woreczek z kurczakiem, przykryć i gotować na bardzo wolnym ogniu 15 min.(tak aby woda tylko co pyrkała). Po tym czasie woreczek z mięsem wyjąć z wody, mięso wyłożyć na półmisek. Z powstałego sosu po ugotowaniu kurczaka usunąć cytrynę a sos zagęścić. Kurczaka podawać z sosem i ryżem z warzywami.

Przepis na ryż z warzywami znajdziecie >>TUTAJ<<

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz