filet z łososia świeżego
filet z dorsza świeżeo
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
2-3 łyżki oliwy z oliwek
cytryna
koperek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Każdy warkocz skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem, przyprawić przeciśniętym czosnkiem oraz skropić cytryną. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą, na dnie położyć koperek, a na nim warkocze z ryby. Obok położyć ćwiartki cytryny. Piec w piekarniku do 30 minut w temperaturze 190-200 stopni.
2 cebule śreniej wielkości
3 ogórki konserwowe
3 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki ketchupu
1 łyżka musztardy
1 łyżka cukru
bazylia, oregano
przyprawa w płynie
pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz