Łaciate naleśniki


SKŁADNIKI:
- mąka pszenna 250g
- 2 jajka
- mleko 250ml
- woda gazowana 250ml
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka kakao



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do miski wkładamy wszystkie składniki z wyjątkiem kakao i miksujemy aż uzyskamy gładką masę. Do osobnej miseczki odlać trochę ciasta, dodać kakao i wymieszać. Na rozgrzaną patelnię wlać białe ciasto tak by powstał cienki naleśnik. Następnie szybko polewamy brązowym ciastem aby powstał wzorek. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Można podać z białym serem, dżemem, czekoladą itd.

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL