środa, 2 kwietnia 2014



SKŁADNIKI:
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
3 kolorowe galaretki
500 g jogurtu naturalnego
250 g serka Mascarpone
1 cukier waniliowy
3 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Każdą galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzącej wody, ostudzić i wstawić do lodówki. Żelatynę rozpuścić w 125 ml wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia. Jogurt zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Do masy jogurtowej wlewać powoli ostudzoną żelatynę i delikatnie mieszać. Galaretki pokroić w niedużą kostkę i przełożyć ją do masy jogurtowej. Całość delikatnie wymieszać i wlać do tortownicy wcześniej wyłożonej biszkoptami. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki.

0 komentarze:

Prześlij komentarz