Surówka z kiszonej kapusty



 SKŁADNIKI:
- 600 g kapusty kiszonej
- 1 mała marchewka
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- cukier
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- natka pietruszki



SPOSÓB WYKONANIA:
Cebulę obrać pokroić w piórka, posolić , wygnieść. Z kapusty kiszonej wycisnąć nadmiar soku, następnie posiekać ją nożem i połączyć ją z cebulą. Marchewkę obrać, wypłukać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do kapusty. Wlać oliwę z oliwek, dodać sól, pieprz, cukier do smaku oraz natkę pietruszki. Wszystkie składniki wymieszać.

Komentarze

  1. Uwielbiam taką surówkę, a rzadko robię sama, pychota :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL