środa, 24 kwietnia 2013



 SKŁADNIKI:
- 1 liść sałaty masłowej
- 1 liść sałaty rzymskiej
- 1 liść sałaty radicchio
- 1 liść sałaty lodowej
- garść rukoli
- 100 g twarogu
- 1 mała czerwona cebula
- kilka czarnych oliwek



SPOSÓB WYKONANIA:
Liście sałat umyć, osuszyć, porwać na kawałki i wymieszać. Na sałacie rozsypać rozkruszony twaróg, czarne oliwki pokrojone w plasterki oraz cebulę pokrojoną w półplasterki. Całość polać sosem.

SOS:
- 1 łyżka octu winnego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta soli, pieprz
- bazylia

Do octu wsypać sól i dokładnie wymieszać. Ocet połączyć z oliwą, pieprzem i bazylią. Wymieszać.

0 komentarze:

Prześlij komentarz