czwartek, 7 marca 2013




SKŁADNIKI:
- 2 pojedyncze filety z kurczaka
- 2 duże plasterki sera żółtego
- 4 plastry szynki parmeńskiej
- kawałek papryki czerwonej
- przyprawa do kurczaka
- 3 łyżki oleju



SPOSÓB WYKONANIA:
Filety z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdy filet delikatnie naciąć z boku, w ten sposób powstanie kieszonka. Filety oprószyć z zewnątrz i wewnątrz tej kieszonki przyprawą do kurczaka. Do wewnątrz każdego fileta włożyć plasterek sera żółtego, po kawałku papryki i 2 plasterki szynki. Nacięcie w filecie spiąć wykałaczkami lub owinąć nitką. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano z każdej strony, następnie podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu ok 30 min.

0 komentarze:

Prześlij komentarz