Faszerowane filety z kurczaka




SKŁADNIKI:
- 2 pojedyncze filety z kurczaka
- 2 duże plasterki sera żółtego
- 4 plastry szynki parmeńskiej
- kawałek papryki czerwonej
- przyprawa do kurczaka
- 3 łyżki oleju



SPOSÓB WYKONANIA:
Filety z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdy filet delikatnie naciąć z boku, w ten sposób powstanie kieszonka. Filety oprószyć z zewnątrz i wewnątrz tej kieszonki przyprawą do kurczaka. Do wewnątrz każdego fileta włożyć plasterek sera żółtego, po kawałku papryki i 2 plasterki szynki. Nacięcie w filecie spiąć wykałaczkami lub owinąć nitką. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano z każdej strony, następnie podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu ok 30 min.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL