Tęczowa galaretka



SKŁADNIKI:
- 4 galaretki o różnych smakach
- śmietana 30%



SPOSÓB WYKONANIA:
Galaretki należy rozpuścić w 0.5 litra gorącej wody.  Następnie odlać po 100 ml z każdej, mieszając z  50 ml śmietany. Pierwszą galaretkę wlać do formy babkowej. Gdy zastygnie wlać ten sam kolor galaretki zmieszany ze śmietaną. Postępuj tak z każdą zastygnięta warstwą.



* Uczestniczka konkursu przesyłając ten przepis w ramach konkursu i  akceptując jego regulamin wyraziła zgodę na publikację tego przepisu na blogu lowca-smaku.blogspot.com

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL