Śledzie w śmietanie z ziemniakami



SKŁADNIKI:
1 duża cebula
1 duże jabłko
3 ogórki kiszone lub konserwowe
4 śledzie z zalewy octowej lub matjasy
śmietana 12% lub 18% (1 kubek)
pieprz
ziemniaki


SPOSÓB WYKONANIA:
Śledzie pokroić na kawałki (matjasy należy namoczyć na 2 godzinki w wodzie). Cebulę, jabłko i ogórki pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać. Dodać śmietanę i przyprawić pieprzem. Można trochę skropić sokiem z cytryny. Ziemniaki ugotować w całości i obrać z łupinek.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL