SKŁADNIKI:
- 8 dkg masła
- 2 całe jaja
- 2 łyżki miodu
- 1/2 szklanki mleka
- 25 dkg cukru
- 40 dkg mąki
- 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia
- 30 dkg wiórków kokosowych
SPOSÓB WYKONANIA:
Masło roztopić w garnku, dodać miód, cukier, jaja roztrzepane w mleku, mieszać do momentu rozpuszczenia się cukru, następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Wlać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni C ok 30 minut.
Polewa
- 25 dkg masła
- 25 dkg cukru
- 10 łyżek mleka
- 6 łyżek kakao
Wszystkie składniki polewy włożyć do garnka i podgrzewać do momentu rozpuszczenia się cukru.
Zimne ciasto pokroić w kostkę, każdą kostkę zamoczyć w polewie i obtaczać w wiórkach kokosowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz