SKŁADNIKI:
4 – 5 pałek kurczaka
2 średniej wielkości marchewki
1 pietruszka
mały kawałek selera
1/2 puszki groszku konserwowego
VEGETA, pieprz
50 g masła
50 g mąki
natka pietruszki
słodka śmietana
SPOSÓB WYKONANIA:Pałki kurczaka wypłukać. Marchewki, pietruszkę i seler obrać, wypłukać, włożyć do garnka wraz z pałkami, zalać wodą, dodać VEGETĘ i gotować do miękkości mięsa i warzyw. Po ugotowaniu, mięso i warzywa wyjąć z wody. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić częścią wywaru i wlać ją do garnka z pozostałym wywarem, zagotować. Sos doprawić solą i pieprzem, zabielić śmietaną. Warzywa rozdrobnić widelcem i wraz z pałkami kurczaka, groszkiem i natką włożyć do sosu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz