30 dkg łososia
1 opakowanie ciasta francuskiego
20 dkg mrożonego szpinaku
10 dkg sera feta
1 łyżka przecieru pomidorowego
2 łyżka śmietany słodkiej
2 ząbki czosnku
łyżka masła
sok z cytryny
1 jajko
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ciasto francuskie ponacinać z ukosa jak na zdjęciu. Środek ciasta posmarować przecierem pomidorowym.
Następnie nałożyć szpinak, na to ser feta, a na ser położyć filet z łososia.
Poięte paski ciasta francuskiego układać naprzemiennie formując rybę. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec w piekarniku ok 30 minut w 190 stopanich.
Rybę można podawać np. z sosem po cygańsku
2 cebule śreniej wielkości
3 ogórki konserwowe
3 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki ketchupu
1 łyżka musztardy
1 łyżka cukru
bazylia, oregano
przyprawa w płynie
pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jestem pod wrażeniem, wygląda imponująco. Kiedy Ty znajdujesz jeszcze czas na gotowanie? Na blogach zawsze coś nowego, do tego fanpage i testowanie :)
OdpowiedzUsuńzarwana nocka na gotowanie :)
Usuńtwoja rybka wygląda genialnie, musze kiedyś spróbować coś takiego zrobić :) zobacz też mojego dorsza w cieście piwnym
OdpowiedzUsuń