SKŁADNIKI:
30 dkg czerwonej papryki
30 dkg pomidorów
30 dkg cebuli
30 dkg kiełbasy np. Podwawelskiej
3 łyżki oleju
sól, pieprz
papryka słodka i ostra ( w proszku )
SPOSÓB WYKONANIA:
Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej i zeszklić cebulę, dodać paprykę, chwilę smażyć mieszając, następnie dodać pomidory i kiełbasę wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. W razie potrzeby podlać odrobiną wody, dusić na małym ogniu, czas od czasu mieszając, aż do miękkości warzyw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz