- 6 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 czubata szklanka mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- aromat śmietankowy
SPOSÓB WYKONANIA BISZKOPTU:
SKŁADNIKI NA MASĘ:
- 5 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 kostka 250g masła śmietankowego
- 1 opakowanie masła roślinnego 250g
- aromat śmietankowy
- barwniki
SPOSÓB WYKONANIA MASY:
Jajka ubijamy na parze wraz z cukrem, gdy je ubijemy dodajemy ciepłe masło i to ciągle miksujemy na puszystą masę. Na koniec dodajemy aromat. Masę rozdzielamy na kilka warstw w zależności ile chcemy zrobić kolorów. Aby zabarwić masę dodajrmy specjalne barwniki spożywcze które są do kupienia w sklepach spożywczych. Aby zrobić masę brązową należy dodać kakao.
Jajka ubijamy na parze wraz z cukrem, gdy je ubijemy dodajemy ciepłe masło i to ciągle miksujemy na puszystą masę. Na koniec dodajemy aromat. Masę rozdzielamy na kilka warstw w zależności ile chcemy zrobić kolorów. Aby zabarwić masę dodajrmy specjalne barwniki spożywcze które są do kupienia w sklepach spożywczych. Aby zrobić masę brązową należy dodać kakao.
* Uczestniczka konkursu przesyłając ten przepis w ramach konkursu i akceptując jego regulamin wyraziła zgodę na publikację tego przepisu na blogu lowca-smaku.blogspot.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz