Antygrypina - ŁOWCA SMAKU

niedziela, 27 października 2019

Antygrypina



SKŁADNIKI:
- 1 duży ząbek czosnku
- 1 obrana cytryna bez pestek
- 2 duże łyżki miodu
- 1 obrany grejfrut
- 800 ml wody


SPOSÓB WYKONANIA:
1. Obraną cytrynę pokroić i usunąć z niej pestki.
2. Obrać grejfruta zostawiając białą błonkę (działa jak citrosept). Pestki również zostawiamy.
3. Wszystkie składniki oprócz wody wrzucić do blendera i zmiksować aż do płynnej konsystencji.
4. Na końcu dolać wodę i wszystko wymieszać.

Dzieciom można zrobić w łagodniejszej wersji czyli bez czosnku.

Antygrypinę przechowywać w lodówce 1-2 dni

Podgrzewać maksymalnie do 40 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz